ZWOLLE - PEC Zwolle heeft zijn eerste punten in de Eredivisie van dit seizoen te pakken. Na drie nederlagen op rij won het in eigen huis met 3-0 van Heracles Almelo.

De thuisploeg begon scherp en zag die dadendrang na een klein kwartier beloond. Krastev snoepte Benita de bal af, speelde Vente aan die van dichtbij afrondde. Kort na de rust kopte Krastev raak, maar deze treffer ging niet door, omdat de Bulgaar Benita had vastgehouden.

Buitink schoot via keeper De Keijzer op de lat en die stopte vervolgens ook de inzet van de aanvaller in de rebound. De doelman van Heracles had even later echter geen antwoord op het schot in de verre hoek van Mbayo. Diep in blessuretijd maakte Krastev er uit een razendsnelle counter nog 3-0 van.